CRS- och IMPACT-grundare belönas

2013-01-31

Anders Bäckström, senior professor vid Religion och Samhälle vid Uppsala universitet och en av grundarna av Impact-programmet liksom av CRS, har tilldelats Rudbeckmedaljen.

Uppsala universitets Rudbeckmedalj instiftades 2002 med anledning av 300-årsminnet av Olof Rudbeck den äldres död och delas ut ”för utomordentligt framstående insatser inom vetenskapen”.

Enligt motiveringen har han framgångsrikt bidragit till att stärka Uppsala universitets internationellt ledande ställning inom forskningsområdet religion, rätt och samhälle – genom etableringen av ett ”Centre of Excellence som baseras på Linnéstödsprogrammet "The Impact of Religion: Challenges for Society, Law and Democracy".

Medaljen delades ut i samband med vinterpromotionen vid Uppsala universitet i Universitetsaulan den 25 januari i år.

Läs mer om vinterpromotionen här