Ignatius Swart - ny gästforskare i maj

2013-03-25

Professor Ignatius Swart, från forskningsinstitutet för teologi och religion (RITR) vid University of South Africa, är gästforskare vid CRS i maj.

Han har tidigare varit "principal investigator" från sydafrikansk sida i det bilaterala forskningsprojektet mellan Uppsala universitet och Stellenbosch universitet: "Welfare and Religion in a Global Perspective – theoretical and methodological exchange across the North-South divide" (WRIGP) som avslutades 2010.

Professor Ignatius Swart kommer att delta med en presentation av ett paper vid Impact-programmets konferens: "The Impact of Religion. Challenges for Society, Law and Democracy" 20-22 maj.

Dessutom håller han i en offentlig föreläsning med titeln: "Return to a Critical past: The Churches new Critical Disposition Towards the State in Post-Apartheid South Africa" den 28 maj.

Ignatius Swart återvänder till Sydafrika den 1 juni.